U leest hier over kenmerken en behandeling van verslaving. U bent op deze pagina beland omdat U op zoek bent naar een oplossing voor uw pijn door verslaving. Maar U schaamt zich voor die pijn, wilt niet dat anderen ervan weten en U bent eigenlijk op zoek naar het bewijs dat het allemaal niet zo ernstig is als U dacht. Op alle andere gebieden van uw leven scoort U hoog, maar dit lukt niet om verslaving onder controle te krijgen. ‘Stiekem’ en ‘geheim’ zijn woorden die hierbij passen: U moet veel verbergen en stiekem zoeken naar een oplossing.

Verslaving maakt kapot wat u lief is. Ook om aan uw behoeften te voldoen moet U stiekem zijn en veel verbergen.

Vooral voor uzelf. En voor de ander die niet snapt waarom U voor de zoveelste keer beloofd iets te laten om het vervolgens in nog grotere hoeveelheden toch tot zich te nemen. Het voelde nooit echt comfortabel om te zijn wie U bent, en toen heeft U het ontdekt. Een wondermiddel, wat dat ook mag zijn: alcohol, drugs, eten, seks, liefde, sociale media en internet, shoppen, te veel werken, pillen die alles op zijn plaats laten vallen.

Ja oké, er zit een prijskaartje aan – uw relaties, uw gezondheid en uw werk lijden eronder, maar al die dingen maakten U eerlijk gezegd niet al te blij, en uw gekozen middel doet dat wel.
Hoe meer mensen om U heen kritiek uitoefenen en wijze adviezen geven, des te meer zoek U comfort en ontspanning bij uw vertrouwde middel. Ja hoor, ze hebben gelijk, maar dat wist U al en het ‘normale’ leven voelde toch nooit als iets voor U. U heeft een dubbelleven.

U wilt echt af van al die dwingende gedachtes, maar U wilt niet terug naar waar U begonnen bent. Zeker niet met alle verliezen die U heeft geleden terwijl U verslaafd was. Uw sterkste kwaliteit is uw wilskracht. Ja echt! Dankzij uw wilskracht komt U de dag door en houdt U alle ballen in de lucht. De verslaafde mensen die ik ken, en dat zijn er niet weinig, hebben een enorm sterke wil en zijn vaak intelligent en gevoelig. Zij gebruiken hun wilskracht op een verkeerde manier. Ze schommelen altijd tussen ‘nodig hebben’ en ‘haten’. Dat kan ook anders.

Genezing is mogelijk, ook voor U.

Dat zal betekenen wel dat U geconfronteerd wordt met de problemen die de verslaving veroorzaakten en de diepe ontevredenheid over uzelf en uw leven. Het betekent ook dat U uw pijn onder ogen moet zien en verantwoordelijkheid moet nemen voor hoe uw gedrag andere mensen beïnvloedt. Het betekent leren hoe U een zacht gevoel van plezier ervaart in de kleine dingen in het leven en hoe U met de vele uitdagingen en onvolkomenheden van het leven omgaat zónder het middel waar U verslaafd aan bent.

Uiteindelijk betekent dit dat U moet accepteren dat U een mens bent, net als iedereen.

Ik geloof dat het tegenovergestelde van verslaving niet nuchterheid is. Het tegenovergestelde van verslaafd zijn is een connectie hebben en U veilig voelen.
Het probleem zit niet in uw hoofd en verdwijnt niet door er langdurig op te kauwen. Wij gaan samen aan de slag met zowel uw hoofd als uw lichaam. Om zo het rotgevoel in uw hoofd om te zetten in een unieke actuele ervaring in uw lijf.

Zoek U hulp voor een naaste die verslaafd is? Helpen gesprekken niet meer? Praat met mij erover. Over uzelf en uw leven. Over hoe machteloos het voelt om uw dierbare zien naar beneden glijden. Ik heb een paar verrassende tips voor U over hoe U uw zorgen, pijn en machteloosheid kan omzetten naar een gevoel van controle ten aanzien van uw emoties en hoop voor de toekomst.
Gun uzelf een betere leven. Maak een afspraak voor een gratis intake van 30 minuten op de site.

Wat mijn cliënten zeggen

Bedankt voor het luisteren. Ik kan nu weer verder.

Greg

Ik wist niet dat het zo makkelijk kon! Zou ik maar eerder begonnen zijn.

Erik

Niet alles opgelost kan worden, je kan echter leren om mee te leven. Dank er voor!

Marije

Direct een afspraak maken

De meest eenvoudige en snelle manier om een afspraak te maken is om hieronder zelf een tijd en locatie in te plannen.

Maak een afspraak