De Somatic Experiencing methode is een op het lichaam gerichte benadering die trauma en andere stressstoornissen helpt te genezen.

Het is het levenswerk van Dr. Peter A. Levine die bestaat uit multidisciplinaire studie van stressfysiologie, psychologie, ethologie, biologie, neurologische wetenschappen, inheemse geneeswijzen en medische biofysica, samen met meer dan 45 jaar van succesvolle klinische toepassing. De Somatic Experiencing  benadering bevrijd U van de traumatische shock , en dit is van cruciaal belang voor het transformeren van PTSD en de wonden van emotioneel en ontwikkeling letsel.

Belangrijk om te weten dat de Somatic Experiencing aanpak biedt de mogelijkheid om te ontdekken waar een persoon “vastzit” in de vecht-, vlucht- of bevriezingsreacties en klinische hulpmiddelen om deze gefixeerde fysiologische toestanden op te lossen.

Waarom veel praten over trauma niet helpt?

Waarom helpt u Somatic Experiencing? Cognitieve therapie werkt in uw prefrontale cortex, de nieuwste en de slimste deel van uw brein. Dit deel ligt direct achter het voorhoofd en is verantwoordelijk voor cognitieve, emotionele en motiverende processen, zoals plannen, impulsbeheersing en doelgericht handelen. Trauma is echter opgeslagen in uw limbische brein gedeelte, de oudste reptielenbrein. Deze gedeelte van uw hersenen is de regelkamer voor overleven, ontzetting, woede en extase, voor zweten en sidderen, voor rood worden en verbleken, lachen, en huilen, lust en frustratie, honger en dorst, voor geborgenheid en voor vijandigheid, haat en uw seksuele gedrag. Trauma gedeelte van uw hersenen domineert (overleven!) en communiceert niet goed meer met uw voorhoofd. Daarom weet U en hoort U het wel, maar U blijft last houden van trauma verschijnselen. Kortom, te snel, te veel praten over een trauma zou de kans op een posttraumatische stressstoornis kunnen vergroten.

Ervaar en oordeel het voor uzelf. Maak afsprak voor een gratis intake op de site.

Verder lezen en erachter komen hoe de sessie eruit ziet? Klik hier:

https://utherapie.nl/hoe-ziet-somatic-experiencing-sessie-eruit/

Wat mijn cliënten zeggen

Bedankt voor het luisteren. Ik kan nu weer verder.

Greg

Ik wist niet dat het zo makkelijk kon! Zou ik maar eerder begonnen zijn.

Erik

Niet alles opgelost kan worden, je kan echter leren om mee te leven. Dank er voor!

Marije

Direct een afspraak maken

De meest eenvoudige en snelle manier om een afspraak te maken is om hieronder zelf een tijd en locatie in te plannen.

Maak een afspraak