verbale cognitieve therapie

Vormen van cognitieve therapie:

Omdat ik weet, dat er geen “one size fits all” oplossing voor uw problemen is, heb ik de volgende vormen van cognitieve therapie eigen gemaakt en met succes in mijn werk toepas:

Cognitieve gedragstherapie (CGT) 

is een wetenschappelijk bewezen doelgerichte psychotherapeutische behandeling. Cognitieve therapie werkt door patronen van gedachten of gedrag te ontdekken en daarna de manier waarop U zich voelt te veranderen. Het wordt gebruikt om een breed scala van problemen aan te pakken, van slaapproblemen of relatieproblemen tot drugs- en alcoholmisbruik of angst en depressie.

Een belangrijk voordeel van cognitieve therapie is dat het kort kan zijn, waarbij het vijf tot tien maanden kost voor de meeste emotionele problemen. Klanten nemen één sessie per week , elke sessie duurt ongeveer 60 minuten. Cognitieve therapie introduceert aan klanten een reeks principes die ze kunnen toepassen wanneer dat nodig is, en de voordeel daarvan zal hun leven lang duren.

Rational Emotive Behavioral Therapy (REBT)

is ontwikkelt door Albert Ellis. Het is een wetenschappelijk bewezen form van verbale (cognitieve) therapie. Het doel van de therapie is om irrationele overtuigingen te veranderen in meer rationele overtuigingen. Voorbeelden van irrationele overtuigingen zijn:
* Het idee dat U in alles competent moet zijn.
* Het is het catastrofaal  als dingen niet zijn zoals U wilt.
* Bedenken dat mensen geen controle hebben over hun geluk.
* Van mening zijn dat U iemand nodig heeft die sterker is dan U om veilig te zijn.
* Er mee zitten dat uw verleden van grote invloed is op uw huidige leven
* Het idee dat er een perfecte oplossing is voor menselijke problemen, en het is een ramp als U het niet vindt.
Deze vorm van therapie is sturend, overtuigend en confronterend.

Cognitieve Therapie (CB)

van Aaron Beck werkt met negatieve gedachtes en zo genaamde triades. Om een voorbeeld van cognitieve therapie te noemen :
Selectieve abstractie: Concentreren op één aspect van een situatie en negeer anderen: U voelt zich bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het feit dat uw team een verliest heeft, ook al bent U maar een van de spelers op het veld.

Motiverende Gespreksvoering (MI)

wordt vaak gebruikt om verslaving aan te pakken en voor andere lichamelijke gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en astma. Deze interventie helpt mensen gemotiveerd te raken om het gedrag dat hen verhindert gezondere keuzes te maken, te veranderen. Ook is deze methodiek geschikt om met boosheid te leren omgaan.

Combinatie van alle vormen van cognitieve therapieën  zal ervoor zorgen dat ook uw problemen worden opgelost. Gun uzelf een beter en makkelijker leven.

Wat mijn cliënten zeggen

Bedankt voor het luisteren. Ik kan nu weer verder.

Greg

Ik wist niet dat het zo makkelijk kon! Zou ik maar eerder begonnen zijn.

Erik

Niet alles opgelost kan worden, je kan echter leren om mee te leven. Dank er voor!

Marije

Direct een afspraak maken

De meest eenvoudige en snelle manier om een afspraak te maken is om hieronder zelf een tijd en locatie in te plannen.

Maak een afspraak