Vorige post – https://utherapie.nl/hoe-wordt-je-verdoofd-en-gevoelloos-6-strategieen-die-kunnen-niet-mislukken/.

6 strategieën om leven terug in je lijf te brengen

1. Adem. 10 keer. Diep. Echt.

2. Beweeg. Ook als je het niet wilt of denkt niet te kunnen. Danse, loop, ren, doe de plank, span je spieren, slenter, loop de trap op, stretch, zucht, maak geluid, raak jezelf aan, masseer je benen of schouders.

3. Doe een klus met je handen, die jij normaal gesproken niet doet. Doe de afwas, dweil, knutsel, was je kleren, schop aarde, schrijf, brei, teken, spel een instrument, tik de ritme op tafel, hak hout, aai een dier, knuffel een kussen.

4. Ijzeren bal. Stel je voor een grote, zware ijzeren bal die in je hoofd zit. Met een uitademing laat je die bal naar beneden vallen, naar je bekken. Voel de zwaartekracht. Volgende keer ligt deze bal in je hart. Laat het vallen. En nu is hij in je buik. Laat het ook naar beneden glijden.

5. Wordt nieuwsgierig naar je lichaam. Sta jezelf toe om 5 minuten per dag ernaar te luisteren. Oordelen, willen anders zijn, geïrriteerd raken en jezelf met iemand anders vergelijken is niet luisteren.

6. Doe een ding heel langzaam. Vertraag. Eet je normaal gesproken in 10 minuten? Maak dan er 20 van. Lukt het om uit te rekken tot een half uur? Daag jezelf uit!